Uitrusting

UITRUSTING

IMER / L&T betonmixers worden onderverdeeld in 2 types: met of zonder hulpmotor, respectievelijk een “H” of een “D”-versie. Beide uitvoeringen zijn standaard ruim uitgerust met de volgende kenmerken:

  • 2 fasen vertragingskast om hiermee bij het optimale toerental van 1500 omw/min van de vrachtwagen- of separaatmotorde maximale rotatiesnelheid van de trommel te kunnen realiseren;
  • Hydraulische aandrijvingdoor hydropomp met variabele capaciteit van het merk Eaton
  • Mixer- en motortoerental handmatig regelbaar door hendels op de achterbok;
  • Draaibare uitloopgoot, met 75 cm Polystone klapgoot, hoogte mechanisch regelbaar;
  • Mixertrommel gebouwd in30MnB5 staal met mangat.

Daarnaast zijn alle mixers standaard voorzien van de volgende extra’s:

Trommellock

Als extra zekerheid zijn alle IMER / L&T mixers uitgevoerd met een mechanische beveiliging om de mixer te borgen tegen onverwachts roteren ervan. Dit mechanisme dat zeer eenvoudig in gebruik is, is essentieel om absoluut veilig in de mixertrommel te kunnen werken.

Ergonomische inspectieladder met antislip treden en stevige afscherming van de trommel

De inspectieladder, naar beneden uitklapbaar (als optie uitschuifbaar) maakt het mogelijk om veilig boven op het inspectieplateau te komen. De laddertreden zijn hierbij voorzien van antislip profiel en de ladder kan eenvoudig geborgd worden tegen het onverwachts uitklappen. Bovenaan is een stevige afscherming gemonteerd om ongelukken door het verstrikt raken in een draaiende trommel, te voorkomen. Zie onderstaande foto’s:

uitrusting-04-slijtplaat

Slijtplaten

Alle mixers zijn standaard voorzien van een extra slijtplaat in de uitlooptrechter waar de beton tijdens het lossen, deze het eerste raakt. Als optie zijn ook extra slijtdelen leverbaar in de vultrechter en de eerste uitloopgoot.

Achterbok

De achterbok, is geheel dicht en zoveel mogelijk vlak is. Deophanging van de goot gebreurt door één enkelearm waardoor de goot genakkelijk weg te klappen is. Samen betekent dit een achterbok welke eenvoudig en snel te reinigen is. Om het reinigen nog eenvoudig te maken kan een luchtdruk spuitinstallatie gemonteerd worden voor het gebruik van anti-stickolie. Door het gebruik van deze olie, kan het aantal reinigingsbeurten per dag verkleind worden naar maar 1, aan het einde van de dag. Zie onderstaande foto’s:

Spuitslangen

Niet alleen achter op de mixer bij de bedieningshendelswordt standaard een rubber spuitslang gemonteerd, ook bovenaan het inspectieplatform is een handige rubberslang, met kraan en spuitmond gemonteerd. Hiermee kande laadtrechter en de losgoot eenvoudig en grondig gereinigd worden, waarmee voorkomen wordt dat menbeton verliesttijdens het transport.

Zijafscherming

Een aluminiumzijafscherming, ook wel fietsvangers genoemd, worden standaard gemonteerd om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Indien nodig wordt LED zijverlichting gemonteerd en eventueel ook reflectoren.

Polystone verlenggoten

Naast de standaard Polystone klapgoot van 75 cm, gemonteerd aan de eerste uitloopgoot van 1,25 meter, iselke mixer standaard uitgerust met nog eens2 Polystone verlenggoten van elk 1 meter. Met deze lichtgewicht goten kan totaal dus 4 meter uit het midden van de uitloopgoot gestort worden. Extra verlenggoten, of een stortpijp kunnen daarnaast ook gemonteerd worden. Zie onderstaande foto’s:

Hydro aandrijving

Voor de hydraulische aandrijving van elke mixer worden standaard Eaton hydropompen en motoren gebruikt. Deze kwaitatief hoogwaardige pompen en motoren met hoog koppelafname zijn verkijgbaar met een mechanische, electrohydraulische of CSD besturing.Om de temperatuur van de hydrolie te regelen wordt een oliekoeler gemonteerd met een eenvoudig te bereiken oliefiltermetvervuilingsindicator. Deze oliekoelermet geintegreerde olietank garandeert door de elektrische fan een optimale temperatuur van de hydrauliekolie voor maximaal vermogen.

Door het gebruik van de sterkste vertragingskasten, worden zeer hoge koppels op de mixertrommel gehaald. Als voorbeeld hiervan is deLT14.7, 14m³ betonmixer. Deze mixer heeft een zo hoog koppel dat hiermeezonder problemen 14m³ stampbeton geladen kan worden, ook tijdensde warme zomermaanden.

Waterpomp

Standaard worden IMER / L&T mixers voorzien van een mechanische waterpomp, aangedreven door een aftakking op de vertragingskast. Voor een kleine meerprijs is ook een luchtdruksysteem mogelijk waarbij de waterpomp overbodig wordt en aftappen om ’s winters bevriezing tegen te gaan, zeer eenvoudig wordt. Tevens levert het luchtdruksysteem een kleine gewichtsbesparing op en kan hiermee al het water uit de tank gebruikt worden zonder dat er schade ontstaat in de waterpomp door ‘drooglopen’ ervan.

Watermeter

Alle mixers zijn standaard voorzien van een watermeter achter op de bok. Hiermee is zeer eenvoudig en nauwkeurig water toe te voegen op de bouwplaats. Eventueel kan hierbij ook een consistentiemeter gemonteerd worden. Met deze meter kan aan de hand van de oliedruk in de hydro aandrijving, een snelle indicatie van de consistentie van de beton gegeven worden.

Duidelijk is dat een standaard IMER / L&T betonmixer niet ‘standaard’ is. Hoogwaardige staalsoorten worden gebruikt, een volledig pakket aan accessoires, en alles is gericht op betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak.

IMER gebruikt voor de onderdelen op de mixers, wereldmerken zoals Eaton, Bosch-Rexroth, en ASA Hydraulik. Ook hydrofilters, koppelingen etc. zijn standaard artikelen van bekende merken zoals MP Filtri en Parker. Dit betekent dat, mocht er een defect aan de mixer ontstaan, u vaak zelf in staat bent om bij u om de hoek snel de juiste onderdelen te krijgen. Solid Betontechniek heeft echter zelf een ruim magazijn met alle voorkomende slijtdelen en onderdelen. Deze liggen op voorraad en wij kunnen u deze zeer scherp geprijsd aanbieden met tevens zeer korte levertijden.

Voor onderhoud en reparaties beschikken wij over ons eigen Mobiel Serviceteam.