Opties

OPTIES

Ondanks dat de standaard mixer voorzien is van alle noodzakelijke opties is het mogelijk de mixer verder uit te breiden of de standaard opties om te wisselen naar opties die u meer schikken.

Zo zijn de volgende opties af fabriek mogelijk:

Aluminium spatborden

Naast de standaard zwart gespoten, stalen spatborden, zijn ook aluminium of RVS spatborden leverbaar. De aluminium spatborden zijn hierin leverbaar met de tranen aan de binnen- of buitenkant.

Watertanks

Er zijn verschillende watertanks leverbaar in zowel staal alsaluminium of eventueel zelfs RVS. Vele maten zijn leverbaar van 280 tot wel 2.000 liter.Naast de standaard stalen tanks met waterpomp op de vertragingskast zijn natuurlijk ook luchtdruk watertanks leverbaar, alle met een duidelijke niveaumeter.

Gereedschapskist

Een kist om vanalles in op te bergen. Niet alleen gemakkelijk om een vetspuit, poetsborstel etc. niet kwijt te raken, maar deze zijn tegelijk veilig opgeborgen zodat u niks kunt verliezen tijdens transport.

Zwaailicht

Veelal ontstaan schades met betonmixers door het achteruit rijden ervan. Een zwaailicht aan het inspectieplateau achteraan de mixer maakt de mixer voor ander verkeer nog duidelijker aanwezig.

Werklicht

In de donkere dagen of bij nachtstorten, zijn werklichten aan de achterkant van de mixer onmisbaar. Deze werklichten zijn aan de achteruit- rijlichten van het voertuig te koppelen maar ook door middel van een trekschakelaar in en uit te schakelen.

Drukmeter

Een duidelijk afleesbare drukmeter, gemonteerd op de achterkant van de mixer, is leverbaar om de werkdruk van de hydromotor te kunnen meten.

Gootflap

Om het knoeien tijdens het lossen op bijvoorbeeld een kruiwagen tegen te gaan, kan een gootflap gemonteerd worden. Deze kleine aanpassing garandeert een vloeistofdichte afdichting waarmee ook gelost kan worden op schone vloeren zoals trottoirs of inritten.

Trommelplug

Alle trommels zijn uitvoerbaar met een halve of een hele trommelplug. Doordat de grote mixertrommels vlakker liggen dan 9 of 10m3 trommels en daarmee eerder knoeien, zijn deze ‘pluggen’ bij trommelgroottes boven 10m3 aan te raden. Tevens door de hogere consistentiegebieden waarin beton vaker wordt geproduceerd, zoals hoogvloeibare of zelfverdichtende beton, zijn deze pluggen steeds meer in opkomst. In beide gevallen volstaat al een halve plug. Beide pluggen zijn handmatig/ hydraulisch bediend.

Door een meebewegende ophanging van de plug blijft, ongeacht de lading in de trommel, de afdichting steeds goed dicht. De afdichting is gemaakt van een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde rubbersoort. Dit betekent een lange standtijd van het rubber van enkele jaren. Het vervangen van het afdichtingsrubber is daarnaast zeer eenvoudig.

LT 155 Telescopische uitloopgoot

De LT 155 telescopische uitloopgoot is een optie waarmee de inzetbaarheid van een betonmixer wordt vergroot. Deze zeer lange, volledig hydraulische, 3-delige uitloopgoot, kan uitgeschoven worden tot maar liefst 5,5 meter vanuit het hard van de uitlooptrechter.

Deze uitloopgoot, gemaakt van RVS, is zeer sterk en eenvoudig (hydraulisch) te bedienen in zowel de hoogte als radiaal.

Chassis afscherming

Om vervuiling van de weg op de mixertrommel tegen te gaan is de plaatsing van een chassisafscherming mogelijk. Daarnaast wordt het chassis juist weer beschermd tegen de hoge corrosieve werking van speciaal beton.

Trilmotor op uitloopgoot

Deze trilmotor zorgt voor een constante flow in de uitloopgoot ook bij droge beton met een lage consistentie.

Additieventank

Natuurlijk hoort ook een additieventank tot de mogelijkheden. Deze 60 liter additieventank geheel gemaakt uit RVS, werkt met luchtdruk en heeft een duidelijk afleesvenster voor de hoeveelheid vloeistof in de tank.

De standaard mechanische bediening van trommel en motortoerental kan vervangen worden door de volgende systemen:

  • Mechanische besturing in de cabine;
  • Electrohydraulische bediening met bediening in de cabine;
  • Electrohydraulische bediening met bediening in de cabine en Continue snelheids systeem (CSD);
  • Radiografische besturing;

Bij de electrohydrauylische besturing is het mogelijk de trommelsnelheid en rotatierichting zowel achteraan de mixer als in de cabine te regelen. Hiermee kan tijdens het rijden de trommelsnelheid geregeld worden. Op vlakke, snelwegen, kan hierbij de hoge trommelsnelheid dat benodigd is voor transport in steden, sterk verlaagd worden wat besparing in brandstof en verminderde slijtage van de trommel betekend. Dit systeem kan uitgebreid worden met CSD, een continue snelheidsregeling. Dit systeem houdt, ongeacht het toerental van de truckmotor, de rotatiesnelheid van de mixer gelijk. Hiermee wordt de stoterige belasting van hydromotor, PTO en koppeling verkomen en duikt het voertuig bij op- en terugschakelen aanzienlijk minder.

Het voordeel van een besturing in de cabine is dat direct na het laden van de laatste charge, de mixer meteen onder de centrale vandaan gereden kan worden. De trommelsnelheid wordt tijdens het rijden bijgesteld en de mengmeester hoeft niet meer op de chauffeur te wachten totdat deze in de cabine zit. Ook kan bij het terugzetten onder de centrale meteen begonnen worden met laden, immers de trommel kan ook op de laadstand gezet worden vanuit de cabine. Met deze besturing kan het productieprocess van de beton continu doorgaan en ligt de capaciteit van een centrale vaak wel tot 10% hoger.

Met een radiografische besturing is het mogelijk de mixer en het toerental te besturen op afstand van het voertuig. Deze systemen zijn interessant bij opleggermixers waarbij tijdens het rijden de mixer vanuit de (ingehuurde) trekkercabine bestuurd moet worden.

De standaard uitrusting kan daarnaast vervangen en uitgebreid worden door de volgende opties:

  • De standaard stalen spatborden, zijn te vervangen door aluminium of RVS spatborden;
  • Extra slijtplaten in de vultrechter en de eerste uitloopgoot;
  • Wateraansluiting aan beide zijden;
  • Hydraulische goothoogte regeling;

Daarnaast zijn uw ideeën, voor Solid Betontechniek reden om te kijken wat hierin de mogelijkheden zijn.