Betonmixers

BETONMIXERS

Betonmixer

IMER betonmixers (voorheen L&T) en Putzmeister betonmixers zijn de ideale oplossing voor het transport van betonmortel van de productielocatie naar de bouwplaats. Elk onderdeel aan de mixer is zo ontworpen dat functionaliteit en transport in harmonie is met het chassis waarop de mixer is gemonteerd.

Op elke truckchassis, van Daf tot Renault op 2 of 3-assige opleggers, gestuurd of star, IMER betonmixers kunnen hierop gemonteerd worden en worden hiervoor ook chasis specifiek geoptimaliseerd. Dit houdt in: een zo laag mogelijk totaalgewicht met maximale sterkte en levensduur.

Truckmixers

Een ruime keus aan mixers, van 3 tot en met 15 m³, garandeert een laag opbouwgewicht en een geoptimaliseerde transportcapaciteit. Het speciale ontwerp van mengschoepen, verzekert een homogeen mengsel in alle delen van de trommel.

IMER in combinatie met Solid Betontechniek, staat voor kwalitatief hoogwaardige betonmixers, welke gemakkelijk in gebruik zijn, rekening houden met zowel de gebruiker als de omgeving, een lange levensduur en lage onderhoudskosten hebben.

Opleggermixers

Naast de eigen IMER opleggermixers met 2 of 3 assen in een 9, 10, 12 of 15m³ uitvoering, kan ook elke willekeurig opleggerchassis van uw voorkeur gebruikt worden. Of u nu een opleggermixer wilt met aandrijving via een PTO op de trekker of met de meest moderne en zuinige Deutz, Stage V motoren, Solid Betontechniek kan u hierin adviseren met de ruime ervaring die wij hier mee hebben.U kunt hierdoor uw eigen opleggermixer samenstellen met de kwaliteit en betrouwbaarheid van de IMER betonmixer.

Superlight Uitvoering

Bijna alle mixermodellen zijn ook verkrijgbaar in een SuperLight uitvoering. Voor de constructie van de mixertrommel wordt bij deze zogenaamde SL-mixers, gebruik gemaakt van RAEX 450 staal. Dit RAEX staal is superieur aan de staalsoorten welke tot op heden gebruikt worden voor de bouw van betonmixers. Ondanks dat het hoogwaardige 30MnB5 staal dat gebruikt wordt bij de standaard trommel, uitstekende chemische en mechanische eigenschappen heeft voor de bouw van betonmixers, overtreft het RAEX 450 staal zelfs deze waarden.

Door het gebruik van het RAEX 450 staal kan de trommeldikte gereduceerd worden van 4 naar 3mm. Dit resulteert in een aanzienlijke gewichtsbesparing, zonder af te doen aan sterkte of levensduur. Meer informatie en gewichtsbesparingen bij SuperLight uitvoering.

Uitrusting

Standaard zijn IMER betonmixers ruim uitgerust met alle belangrijke benodigdheden voor een prettig en veilig gebruik. Zo wordt standaard bijvoorbeeld een handige klapgoot gemonteerd, zit er een grote en duidelijke watermeter achter op de bok, kan de losgoot met één eenvoudige handeling geheel weg geklapt worden en is de mixervoorzien van alle mogelijke beveiligheden om ongelukken tot een minimum te beperken.

Naast deze ruime standaard uitrusting, zijn veel opties beschikbaar om de mixer geheel uit te rusten naar uw idee en wensen. Van volledige of halve trommelpluggen, tot aan alle mogelijk denkbare opties zoals een hydraulisch uitschuifbare losgoot tot wel 9 meter lengte.