Opleggermixers LT 9.7 – LT 15.7

OPLEGGERMIXERS LT 9.7 – LT 15.7

Naast de wagenmixers, levert Solid ook opleggermixers. Deze mixers, uitvoerbaar met of zonder hulpmotor, zijn hierbij leverbaar met trommelgroottes van 9m³ tot maximaal 14m³. Opleggermixers zijn veelal lager in afschafwaarde dan een vrachtwagen met betonmixer maar zijn toch volledig inzetbaar achter elke trekker bij het gebruik van separate hulpmotoren.

De kleinere opleggermixers van 9 tot 12m³ zijn uitermate geschikt wanneer u als transporteur niet een volle bezetting van een mixer kunt garanderen en u toch in het bezit bent van 4×2 trekkers. Hiermee heeft u een relatief goedkope overcapaciteit achter de hand om pieken in de transportvraag van beton op te kunnen vangen. 14m³ opleggermixers zijn zeer aantrekkelijk wanneer u, ondanks een bijna dagelijkse inzet deze opleggers, uw wagenpark zoveel mogelijk universeel inzetbaar wilt houden en u in het bezit bent van 6×4 trekkers.

De betonmixers kunnen los maar ook compleet op een speciaal hiervoor ontworpen opleggerchassis van het merk van uw keuze geleverd worden. 2 of 3 assen, gestuurd of niet gestuurd, met of zonder liftas, alles is hierbij mogelijk! Als onderstel voor de opleggermixers kunnen als goedkoopste oplossing ook gebruikte containerchassis gebruikt worden. Een 20ft containerchassis met daarop een 10m³ mixer is vaak financieel een zeer aantrekkelijke optie welke meestal ook op zeer korte termijn te realiseren is.

Evenals de wagenmixers zijn ook de mixers voor opleggers van IMER / L&T van hoge kwaliteit. Deze kwaliteit blijkt bijvoorbeeld ook uit de gebruikte separaatmotoren. IMER monteert bijvoorbeeld op de 12m³ en 14m³ opleggermixers, standaard de nieuwste Deutz motoren, zoals de TCD 2012 of zelfs de TCD 2013. Deze nieuwste generatie motoren leveren niet alleen een groter en meer constant vermogen, maar zijn tevens zuiniger, maar doordat ze watergekoeld zijn tevens ook nog eens veel stiller dan de veelal gebruikte luchtgekoelde B6F 912 of 914 motoren. Hiernaast voldoen deze nieuwe generatie motoren aan de strengste Stufe IIIA / TIER 3 emissienormen.

Voor advies welke opleggermixer voor u financieel en bedrijfstechnisch het meest interessant is, heeft Solid Betontechniek een rekenmodel ontwikkeld. Wij staan u hier graag bij in advies.Ondanks het gebruik van deze hoogwaardige watergekoelde separaatmotoren, en het gebruik van liftassen, blijven de netto laadvermogens hoog. Een 12m³, 3-assige opleggermixer met liftas en Deutz separaatmotor kan bijvoorbeeld al geleverd worden vanaf een 9.000 [kg] rijklaargewicht. Ook de opleggermixers leveren hierbij niets in aan laadvermogen of hoge betrouwbaarheid.