Techniek

TECHNIEK

Een IMER betonmixer staat synoniem voor complete customer service: ontworpen en gebouwd naar de eisen van de moderne bouwplaats waar efficiency en gebruiksgemak centraal staan. Naast de standaard uitvoeringen, worden specifieke wensen en afwijkingen reeds in het standaard ontwerp meegenomen en al op de fabriek gerealiseerd. Hiermee kan een mixer gebouwd worden die volledig voldoet aan de klantwens zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

Het exclusieve ontwerp van de mengbladen in de trommel, garandeert een homogeen mengsel in alle delen van de trommel of het nu gaat om het eerste beton uit de mixer of de laatste restjes. Zelfs bij het zogenaamde “droog-laden”, blijft het mengsel homogeen zonder ‘grindnesten’. Voor volledig droogladen, zijn zelfs speciale mixertrommels verkrijgbaar, welke een nog beter mengvermogen hebben.

IMER betonmixers voldoen aan de DIN 1045 – DIN 459 en AS 1371 ANNEX ”A” normen wat betreft de trommelcapaciteit.

Staalsoorten

De mixertrommel van IMER / L&T betonmixers wordt in de standaard uitvoering gemaakt van het hoogwaardige 30MnB5 staal: een staalsoort dat een hoge treksterkte, maar nog veel belangrijker, een zeer goede slijtvastheid heeft. Het 30MnB5 staal heeft chemische en mechanische eigenschappen die ver boven de waardes liggen van de staalsoorten die normaliter voor dergelijke toepassingen worden gebruikt. Het hoge aandeel aan Chroom, Borium en Titaan maakt dit staal uitermate bestand tegen de slijtageslag van betonmortel.

Superlight Trommels in RAEX 450

Ondanks dat het door IMER gebruikte standaard trommelstaal: 30MnB5 (HB200-220), een staalsoort is met een hoge treksterkte en een zeer goede slijtvastheid, is het RAEX 450 staal (HB 420/500) een staalsoort met mechanische eigenschappen, superieur aan de materialen zoals deze tot op heden gebruikt worden voor het construeren van betonmixers. De slijtvastheid van het RAEX 450 staal is hierbij dermate hoog, dat de trommeldikte gereduceerd kan worden tot slechts 3 mm. Dit betekent natuurlijk een grotye gewoichtsbesparing tot van wel 950 kg bij een 15m3 mixer! De trommels van IMER / L&T SuperLight mixers worden dan ook gebouwd in RAEX 450.

Conservering

Alle IMER  betonmixers ondergaan eenzelfde, zorgvuldig proces van voorbereiding, spuiten en afwerken zoals dat standaard is in de auto-industrie.

De gehele opbouw wordt eerst gezandstraald (1), daarna gespoten met een anti-oxidatie primer (2), en direct hierna gespoten met een epoxy primer (3).

Voordat de mixer of pompmixer in de uiteindelijke (bedrijfs-) kleur wordt gespoten, wordt deze eerst geheel gedemonteerd waarna elke onderdeel afzonderlijk wordt gespoten (4).

Deze procedure garandeert een opbouw welke zeer goed beschermd is tegen roestvorming door agressieve betonsoorten en reinigingsmiddelen. Tevens krijgt hiermee de machine een zeer goed ogende indruk en blijft dit ook zo gedurende de lange leeftijd van de machine.